به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"رحمان ابراهيمي\" که 8 سال است به ساخت سازهاي سنتي در اهواز مي پردازد با اشاره به اينکه چوب هاي موجود در اهواز بيشتر مناسب نجاري است ، گفت : چوب درختاي توت و گردو را که بهترين نوع چوب براي ساخت سازهاي سنتي است، از شهرهاي ملاير، تويسرکان و همدان تهيه مي‌کنيم.

وي که در ميان انواع سازهاي سنتي به توليد سه‌تار و سنتور مشغول است، افزود : عوامل مختلفي مانند گره ها و رگه هاي موجود در چوب، ضخامت صفحه رويي و گلهاي کنده‌کاري شده روي آن در صداي سنتور موثر است.

ابراهيمي انواع سه تار را مورد توجه قرار داد و گفت : کاسه ي سه تار يا به صورت يک تکه است و يا از ترکه‌هاي باريک چوب که در کنار هم قرار گرفته و حالت مي‌گيرند ساخته مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: مدتي است مشغول به توليد سه تاري در ابعاد کوچکتر هستم که به جاي 3 قطعه از يک قطعه چوب تشکيل مي‌شود.

هنرمند اهوازي با اشاره به اينکه سازهاي سنتي در ايران از قديم الايام همراه هميشگي عارفان و بزرگان اهل دل اين مرز و بوم بوده است، گفت: نواي سازهاي سنتي موجب تفکر و رشد معنوي در انسان مي‌شود.

ابراهيمي در پايان با تأکيد بر اينکه بي‌توجهي به سازهاي سنتي در ايران به دليل مسائل شرعي موجب شده است که اين سازها به انزوا کشيده شوند ، افزود : رونق فعاليت ما درگرو معرفي اين سازها به مردم و تبليغات گسترده در اين حوزه است.

M/111


انتهای پیام/

کد خبر 1386061252